Over ons

Wie is Safety@vises?
 
Safety@vises is een energieke éénmanszaak, met als oprichter en zaakvoerder Guy Meuris. Safety@vises is opgestart eind 2011 met als doel innovatieve persoonlijke beschermingsmiddelen te verdelen aan bedrijven. In 2013 is de zaak uitgebreid met E@rplugs&More, die zich vooral richt naar particuliere klanten en gespecialiseerd is in gehoorbescherming en begin 2014 uitgebreid werd met een  webshop. Ondertussen zijn er al heel wat freelance medewerkers en partners bijgekomen.
De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Kapelstraat 31, 2070 Burcht-Zwijndrecht, vlakbij Antwerpen . 
 
Persoonlijke aanpak Oordopjes op maat
 
Het is ons doel voor iedereen (aan)gepaste, geschikte én betaalbare bescherming te voorzien, van de industriële afnemer die gespecialiseerde producten zoekt in grotere hoeveelheden, tot de particuliere klant, die op zoek is naar comfortabele oordopjes voor het volgende evenement.
Onze werkwijze is simpel en nog steeds dezelfde, naar zowel bedrijven als particulieren: wij LUISTEREN naar uw verhaal, wij houden rekening met UW BUDGET, wij stellen VERSCHILLENDE OPLOSSINGEN voor. Na uw persoonlijke evaluatie kiest u daaruit de oplossing die het MEEST VOLDOET aan uw eisen: of het nu gaat over 1 paar (op maat gemaakte) oordopjes of werkkledij voor een bedrijf van 5000 mensen.
 
Even voorstellen
 
Guy Meuris (°1978), zaakvoerder, is al sinds zijn tienerjaren sociaal en maatschappelijk geëngageerd en tracht zijn visie altijd zo onderhoudend mogelijk over te brengen naar anderen, vol met passie en enthousiasme. Die positieve levenshouding en effectieve manier  van communiceren is begonnen als animator in het jeugdwerk en sindsdien nooit meer weggegaan. Integendeel. Net zoals zijn passie voor gehoorbescherming, blijven ze prominent zijn leven sturen. “Het leven is al zo kort en de wereld zo klein. Zoek steeds het plezante op en maak zoveel mogelijk vrienden, privé en professioneel”, is zijn levensmotto. Als jonge ondernemer plukt hij daar nu zeker de vruchten van. Hij heeft al sinds 1993 een relatie met zijn eerste jeugdliefde en is vader van twee dochters.
 
 
We zijn geen groothandelketen of een gigant in de wereld van persoonlijke beschermingsmiddelen met tientallen personeelsleden en een strenge hiërarchische structuur. Integendeel!
Safety@Vises bvba is in 2011 begonnen vanuit de woonkamer van Guy Meuris, met dozen producten langs de twee kanten van de zetel, en had tot bescheiden doel klanten te beleveren waar grote leveranciers geen ‘zin’ in hadden. Wat voor andere PBM-distributeurs ‘moeilijke’ of ‘ te kleine’ klanten zijn, beschouwen wij als ‘meerwaardezoekers’ en daar willen wij zeker aan tegemoet komen!
 
Met E@rplugs&More trachten we ook op die manier te werken, vandaar dat we zoveel mogelijk klanten eerst persoonlijk trachten te ontmoeten, op kantoor of op een event. We luisteren naar uw verhaal, stellen vervolgens enkele producten voor en laten u testen. Zo kan u in de toekomst het meest geschikte product makkelijk nabestellen, in de juiste maat, via de webshop. U kan rekenen op een persoonlijke aanpak en wij krijgen minder retourzendingen na een online aankoop. 
 

 

Onze bedrijfscultuur stoelt op positieve communicatie en heel veel ‘joie de vivre’. Voor ons heeft iedere klant recht op de juiste informatie, zelfs al heeft dat tot gevolg dat we bepaalde klanten moeten doorsturen, omdat we geen geschikte oplossing kunnen bieden. Al onze medewerkers hebben als voornaamste taak om klanten 100% tevreden te stellen en te houden.

Als klein bedrijfje garanderen we u een accurate en snelle verzending, waarbij alle handelingen nog met liefde en passie worden gesteld en fouten zeer vlug opgemerkt en afgehandeld worden. Onze telefoondienst bevindt zich dan ook niet in India of bij een extern bedrijf,  en dat willen wij graag zo houden.

Sinds de oprichting van Safety@Vises bvba – en ook E@rplugs&More – is ons motto: “Iedere klant is onze ambassadeur. Wij behandelen hem dan ook persoonlijk en met respect.” En dat menen we! We verkopen niet alleen producten, maar we adviseren, informeren en sensibiliseren over geluid, gehoorschade en preventie. Ons businessplan mag dan af en toe eens uitbreiden of wijzigen, onze persoonlijke betrokkenheid naar alle klanten, en ook onze passie voor het voorkomen van allerlei lichamelijke ongemakken en ongevallen, zal nooit veranderen. Wij beseffen als geen ander dat het menselijk gehoor een ongelooflijk staaltje techniek is van Moeder Natuur – en één van onze belangrijkste instrumenten voor het leven – en we willen er samen met onze klanten alles aan doen om dit zo intact mogelijk te houden.

Indien u vragen heeft, bel ons: 0032(0)3/345 42 64.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons paradepaardje! Zowel naar bedrijven als naar particulieren bieden we deze innovatieve otoplastieken aan in België. En het comfort en de kwaliteit is prima. We testen zelfs al jaren met geluid, in tegenstelling tot veel andere leveranciers, die nog altijd met luchtdruk testen. Dat we de oordoppen op maat niet kunnen aanbieden via onze webshop earplugsandmore.be/ is uiteraard jammer, maar onvermijdelijk. Maak dus gerust een afspraak voor meer informatie. We hebben er een heel gamma van, zowel voor de jonge zwemmer als voor de ervaren beroepsmuzikant.

 
“Met zo’n groot gamma aan persoonlijke beschermingsmiddelen, vanwaar de passie voor gehoorbescherming?”, vragen klanten wel eens. Het antwoord is simpel: gehoorschade is het meest onderschatte gevaar in onze samenleving, zowel thuis, in onze vrije tijd, als op het werk.
 
Als preventieadviseur ben ik bekend met het inschatten van risico’s en het maken van analyses over mogelijke lichamelijke gevaren op het werk. Dus begon ik dit enkele jaren ook toe te passen buiten het werk: thuis, op uitstap met onze kinderen, tijdens het sporten, tijdens een concertje,.. en wat bleek? Dezelfde gevaren die op het werk om de hoek loeren, wachtend om een slachtoffer tijdelijk of definitief ‘buiten werking’ te stellen, zijn ook aanwezig buiten de werkvloer! En soms zijn de risico’s op schade er nog groter. Met dat verschil dat er buiten de werkomgeving zelden of nooit instructies en regels voorhanden zijn op vlak van preventie. Zo ook met lawaai. 
Wij geloven sterk dat het verschaffen van geschikte gehoorbescherming aan kinderen -  en zelfs baby’s – er zeker gaat toe bijdragen, en waarschijnlijk zelfs de meest bepalende factor zal zijn, dat gehoorbescherming binnen enkele (tientallen) jaren even ingeburgerd zal zijn als het dragen van schoenen en andere kledij. Kleine kinderen worden immers groot en zetten de gezonde traditie verder. Vandaar deze oproep aan alle ouders: zorg dat u altijd geschikte gehoorbescherming voor uw kinderen bij de hand heeft, zodat ze dit na een tijdje als ‘vanzelfsprekend’ gaan ervaren. Ze zullen u op latere leeftijd eeuwig dankbaar zijn.
 
Als ouder van twee jonge kinderen probeer ik ook zelf het goede voorbeeld te geven. Hun hippe, coole  ‘gehoorkappen voor kids’ mogen zelfs mee naar school, indien nodig. Bijvoorbeeld om beter geconcentreerd te blijven bij lawaai. En ze moeten absoluut mee naar een concert of een ander luid evenement! In alle eerlijkheid: wanneer ik thuis wel eens mijn stem durf te verheffen tijdens een discussie, komen de kinderen heel demonstratief hun gehoorkappen tonen! Ik verzeker u: een boodschap die haar doel bereikt.
Gelukkig zijn alle producten op vlak van gehoorbescherming zo fel verbetert op vlak van comfort, duurzaamheid, design en bescherming, zodat eigenlijk niemand meer een goed excuus heeft om ze niet te dragen. Zelfs de spraakverstaanbaarheid in een luide omgeving kan je ‘verbeteren’ met de juiste gehoorbescherming! De enige valabele verklaring bij wie ze niet draagt, is onwetendheid.
 
en dat is nu net de reden waarom ik in deze business zit!
 
Luister naar je oren!